Varvet på Stapelbäddsskolan

Eftersom det tidigare byggdes båtar på platsen där Stapelbäddsskolan ligger så hittade vi på ett nytt slags båtbygge till vårt Skapande Skola-projekt där. 490 lågstadiebarn deltog med liv och lust i projektet ”Varvet”. Efter en liten föreläsning med historiska återblickar till Kockums fabriker och inspiration från olika sorters båtar arbetade barnen i par.

Vi dokumenterade sedan alla båtar och satte ihop dem till stora collage som kommer att sättas upp utanför matsalen.

Bilderna med barnen som arbetar kopplar till bilder som redan finns inne i deras matsal, där just arkivfoton från varvs-tiden redan finns uppsatta.

Tack till Sellpy som sponsrade med ”arbetskläder” och CA Anderssons tryckeri, med flera , som bidrog med återvunnet material att bygga båtar av. Tack till Peter Wirén för de fantastiska fotona, och inte minst till alla barn och personal på skolan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s