Multiplera Skåne!

Efter mer än ett års tid av ansökningar kan vi nu stolt berätta att vi har fått stöd från Svenska Postkodstiftelsen och Region Skåne för att genomföra vårt största projekt någonsin. De närmaste två åren kommer vi att arbeta med barn och unga från hela regionen och skapa en kollektiv skulptur, placerad någonstans i naturen – en skånsk terracotta-armé skapad i en delaktighetsprocess.

Svenska Postkodstiftelsens skickar med detta citatet;

”Erfarenheter man får i unga år tar man med sig genom hela livet, därför är det extra viktigt att barn och unga får uppleva att man har inflytande och påverkan i sitt eget liv och sin omgivning. Vi är därför stolta över att stötta Muralcentralen i deras arbete med att bidra till just detta genom kreativa och skapande processer och övningar”, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

Region Skåne;

Projektet Multiplera Skåne är ett tydligt exempel på hur Muralcentralen arbetar för att nå ut till en bredd av barn och unga. Projektet involverar alla Skånes 33 kommuner och bidrar till att fler barn och unga får ta del av ett rikt och dynamiskt kulturliv. Deltagarna får också vara del i en stor skapandeprocess med temat vilka berättelser som får plats i det offentliga rummet. Att i en skapandeprocess låta barn och unga reflektera över frågeställningar som dessa är också viktigt ur en demokratisk synpunkt.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s