Mary Anderssons Park

Utanför vår lokal finns en parkyta som upplevs som allt annat än trygg, eller rolig för den delen. Nu kommer MKB och Malmö Stad tillsammans med Boverkets finansiering bygga om parken, och temat kommer att kretsa kring Mary Anderssons böcker.

Mary Andersson växte upp i kvarteren och har skrivit böcker om hur det var, när detta var utkanten av Malmö, och de allra fattigaste bodde här, i de så kallade barnrikehusen eller ännu värre, i nödbostäderna som kallades Hollyvood i folkmun.

Mary Andersson lever fortfarande och vi träffade henne, då vi pratade om hur parken skulle kunna planeras och hur de boende i området nu kan göras delaktiga  processen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s