Collage och berättande

Konstnärerna  från MuralCentralen/CirkulationsCentralen har genomfört många praktiska konst- workshops med skolklasser i Malmö, oftast på uppdrag av Malmö Stads Kultur för Barn och Unga, men även via Skapande skola.

Vi har olika workshops som kretsar kring collage och berättande för årskurs F till 9. För de minsta, från F till åk 2, har vi Fula Fiskar – grundkurs i collage, åk 2-4; Våra Vilda Världar. Från åk 4 och uppåt finns Vad händer sen?

Collage är en teknik som inte bara är rolig och spontan utan även kan vara ett praktiskt verktyg att använda i många ämnen. Man övar motoriken genom att klippa, och eftersom alla våra workshops har en skrivdel också så kan man hitta vägar in att tolka bilder. Vi har även genomfört våra workshops på särskolor och i klasser för nyanlända till Sverige.

Först visar vi alltid ett bildspel med exempel och pratar om collage, innan eleverna får arbeta själva. Gemensamt för alla våra workshops är att de är flexibla så att alla kan få ett lyckat resultat även om förmågorna skiljer sig.

Följ länken och kolla runt på bloggen,  för många spännande bilder från workshops.

https://vadhandersen.wordpress.com/